De Prijswinnaars 2024

De jury van de Buning Brongers Prijzen 2024 heeft 107 voordrachten van bachelor- en masterstudenten aan Nederlandse kunstopleidingen beoordeeld en de prijzen toegekend aan de volgende beeldend kunstenaars:

Nazhifah Aisy – Minerva Groningen
Mounir Eddib – Zuyd Maastricht
Lorian Gwynn – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Kyara van Meel – Frank Mohr Institute Groningen
Jahi Quasim Reeberg – Willem de Kooning Rotterdam
Tiago Santos – Piet Zwart Institute Rotterdam

De feestelijke prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2024 vanaf 17:00 uur in Arti et Amicitiae te Amsterdam. Je bent van harte uitgenodigd! Meld je hier aan zodat je tijdig een uitnodiging ontvangt. De tentoonstelling is te zien van 4 tm 20 oktober in Arti et Amicitiae.

De winnaars ontvangen elk een bedrag van € 4.500. Ook wordt er een publicatie uitgebracht, vormgegeven door Jeanine van Berkel. Mister Motley zal alle winnaars interviewen. Deze interviews worden geplaatst op de website van Mister Motley en in de publicatie.

De jury bestond dit jaar uit: Maarten Bertheux, Joke de Wolf, Lieneke Hulshof, Bobbi Essers, Dineke Blom en Rogier van Teeseling (voorzitter).

De Buning Brongers Prijs is de grootste particuliere beeldende kunstprijs van Nederland en is sinds 1966 uitgereikt aan 168 jonge veelbelovende schilders. Lees hier meer over de geschiedenis van de prijs.